# #

Besplatna nadogradnja na Windows 11, kada bude dostupna.1

[1] Plan nadogradnje još je u završnoj fazi i očekuje se da će početi krajem 2021. godine, a nastaviti se 2022. godine. Određeni vremenski okvir razlikovat će se ovisno o vašem računalu. Neke značajke zahtijevaju poseban hardver. Posjetite web mjesto: Istražite Windows 10, računala, aplikacije i još mnogo toga | Microsoft

Microsoft Surface GO

8.499 kn

12.4" 1536x1024, Intel Core i5 1035G1 up to 3.6GHz, 8GB DDR4, 256GB SSD, Intel UHD Graphics, no ODD, Win 10

Saznaj više
Microsoft MS Surface Laptop 4

12.499 kn

15" 2496x1664 Touch, AMD Ryzen 7 4980U up to 4.4GHz, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, AMD Radeon Graphics, no ODD, Win 10

Saznaj više
Microsoft MS Surface Go

6.599 kn

12,4 Touchscreen, Intel Core i5 1035G1, 8GB RAM, 128GB SSD, Intel UHD Graphics, Windows 10 Home S

Saznaj više

#

Povežite se s onime što vam je najdraže

Što god vam se sviđa, pomoći ćemo vam da budete u toku s najsvježijim novostima. Sustav Windows 11 nudi nove načine povezivanja s najdražim ljudima, novostima, igrama i sadržajem.

#

Dajte svojoj kreativnosti krila

Slijedite svoje strasti s osvježenim iskustvom, oblikovanim tako da vam nudi inspiraciju kod vašeg sljedećeg projekta.

#

Povećajte svoju produktivnost

S alatima za višezadaćnost kao što su Pomoć u slučaju zastoja i grupe radne površine vaši projekti će uskoro imati status “dovršeno”.

Odaberite preglednik koji u prvi plan postavlja vas

Neovisno o tome želite li dovršiti zacrtane ciljeve, tražite razonodu ili pak želite ostati povezani s najbližima, ovaj preglednik možete prilagoditi tako da odgovara vašim potrebama.

# #

Način, kako stvari završiti

Sa pretplatom na Microsoft 365 za nisku cijenu dobivate sigurnost, prostor za pohranu podataka i najsuvremenije aplikacije.

Odaberite svoj paket

Besplatna nadogradnja na Windows 11, kada bude dostupna.1

[1] Plan nadogradnje još je u završnoj fazi i očekuje se da će početi krajem 2021. godine, a nastaviti se 2022. godine. Određeni vremenski okvir razlikovat će se ovisno o vašem računalu. Neke značajke zahtijevaju poseban hardver. Posjetite web mjesto: Istražite Windows 10, računala, aplikacije i još mnogo toga | Microsoft.

Microsoft MS Surface Laptop 4

9.749 kn

Procesor: AMD Ryzen 5 4680U, RAM: 8GB, SSD 256GB, Radeon Graphics, Windows 10, 13.5" 2256 x 1504 multi-touch

Learn more
Microsoft Surface PRO X

14.379 kn

13" 2880×1920 Touch, Microsoft SQ2 3.0GHz, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, SQ2 Adreno 690, no ODD, Win 10

Learn more
Microsoft surface GO 2

4.999 kn

Intel® Pentium® Gold 4425Y (1,7 GHz), 2 jezgre, 26,6 cm (10,5"), 1920 × 1280 PixelSense™, Gorilla Glass 3, RAM 4 GB,eMMC 64 GB, Intel® UHD Graphics 615, Windows 10 Home

Learn more

Često postavljana pitanja

Novi Windows ima svu snagu i sigurnost sustava Windows 10 uz redizajniran i osvježen izgled. Dolazi i s novim alatima, zvukovima i aplikacijama. Mislili smo na sve detalje. Sve se to spaja u jedno osvježavajuće iskustvo na vašem PC-ju.

PC-ji s unaprijed instaliranim novim sustavom Windows 11 bit će dostupni nešto kasnije ove godine. 

Zavisi! Razni proizvođači nudit će razne uređaje s novim sustavom Windows. Svi će oni koštati drugačije.

Većina PC-ja sa sustavom Windows 10 koji su trenutačno u prodaji moći će se nadograditi na novi Windows. Da bi se PC mogao nadograditi na novi Windows, mora zadovoljavati minimalne hardverske specifikacije, a za neke će značajke biti potreban određeni hardver properties. Plan uvođenja nadogradnje još je u fazi dovršetka, ali zna se da će početi krajem 2021. i nastaviti se tijekom 2022. Točno vrijeme ovisit će o uređaju.

PC-ji koji dolaze s unaprijed instaliranim novim sustavom Windows bit će dostupni u raznim trgovinama nešto kasnije ove godine. Pojedinosti će biti objavljene naknadno.

Ako je vaša dodatna oprema funkcionirala sa sustavom Windows 10 i ispunjava preduvjete za novi Windows, trebala bi funkcionirati i s novim sustavom Windows. Ako želite biti sigurni, provjerite kod proizvođača svoje dodatne opreme.

Postoji nekoliko načina da to saznate. Ako upravo kupujete nov PC, pripazite da na naljepnici s osnovnim specifikacijama piše: „Free upgrade to New Windows“ (Besplatna nadogradnja na novi Windows). Možete i zamoliti trgovca da vam to potvrdi.

Ako je na vašem postojećem PC-ju sa sustavom Windows 10 najaktualnija verzija sustava Windows 10 i on zadovoljava minimalne hardverske specifikacije, moći će se nadograditi na novi Windows. Plan uvođenja nadogradnje još je u fazi dovršetka, ali za većinu uređaja koji se danas koriste očekujemo da će nadogradnja biti spremna početkom 2022. Neće svim PC-jima sa sustavom Windows 10 kvalificiranim za nadogradnju na novi Windows nadogradnja biti ponuđena u isto vrijeme. Da biste provjerili je li vaš PC kvalificiran za nadogradnju, preuzmite aplikaciju PC Health Check. Kad počne uvođenje nadogradnje, možete provjeriti je li ona spremna za vaš uređaj u odjeljku Postavke/Windows Update.

Ako želite saznati zadovoljava li vaš trenutačni PC minimalne preduvjete, preuzmite aplikaciju PC Health Check.

Da! Windows 10 i dalje je izvrsna verzija sustava Windows. Obavezali smo se podržavati Windows 10 do 14. listopada 2025.

Nadogradnje na novi Windows počet će se primjenjivati krajem 2021. i nastavit će se u 2022. Za to vrijeme provodit ćemo diskretno testiranje i provjeru valjanosti za upravo vaš PC. Windows Update obavijestit će vas je li vaš PC kvalificiran i kad nadogradnja postane dostupna. To možete provjeriti odlaskom na Postavke/Windows Update.

Bit će besplatna. No, moći će se nadograditi samo PC-ji s najnovijom verzijom sustava Windows 10 koji zadovoljavaju minimalne hardverske specifikacije. Možete provjeriti imate li najnovija ažuriranja za Windows 10 u odjeljku Postavke/Windows Update.

Ažuriranje čine ispravci programskih pogrešaka, sigurnosne zakrpe i nove značajke za neku verziju sustava Windows. Ažuriranja izlaze stalno tijekom godine. Nadogradnja je, s druge strane, promjena verzije – primjerice, prijelaz sa sustava Windows 10 na novi Windows. Ili pak promjena izdanja, s izdanja Windows Home na Windows Pro.

Ponuda besplatne nadogradnje za kvalificirane sustave neće imati točno određen krajnji rok. No, Microsoft zadržava pravo prekida podrške za besplatnu ponudu. Taj krajnji rok neće nastupati barem godinu dana od opće dostupnosti ponude.

Da. Ne morate nadograđivati na novi Windows. Nastavit ćemo podržavati Windows 10 do 14. listopada 2025.

Ne. Novi Windows i Windows 10 zahtijevaju otprilike jednaku količinu prostora na disku. Međutim, tijekom postupka nadogradnje trebat će nešto dodatnog prostora. Windows će očistiti taj dodatni prostor na disku desetak dana nakon dovršetka nadogradnje.

Novi Windows najnovija je verzija sustava Windows. No, nastavit ćemo podržavati Windows 10 do listopada 2025.

Prema zadanim postavkama, sve vaše datoteke i podaci bit će prebačeni. No, preporučujemo da prije instalacije sigurnosno kopirate datoteke. Saznajte više o sigurnosnom kopiranju mapa s PC-ja na OneDrive.

Da. Kad instalirate nadogradnju na novi Windows, ponuđeno vam je razdoblje od 10 dana kad se možete vratiti na Windows 10 uz zadržavanje datoteka i podataka koje ste donijeli. Nakon isteka 10 dana morat ćete sigurnosno kopirati podatke i napraviti tzv. „čistu instalaciju“ da biste se vratili na Windows 10.

Preuzimanje i instalacija novog sustava Windows vjerojatno će trajati duže od uobičajenog ažuriranja značajki sustava Windows 10. Tijekom preuzimanja novog sustava Windows možete koristiti PC, a zatim možete zakazati samu instalaciju za neko određeno vrijeme kad ne planirate koristiti PC.

Ako vaš PC zadovoljava minimalne hardverske specifikacije, izdanje Windows 10 Home u načinu rada S može se nadograditi na izdanje novog sustava Windows Home u načinu rada S. Ako vaš PC koristi izdanje Pro sustava Windows 10 u načinu rada S, morat ćete izići iz načina rada S da biste nadogradili sustav na novi Windows Pro. Izdanje novog sustava Windows Pro nije dostupno u načinu rada S.

Možete pomoću aplikacije PC Health Check provjeriti je li vaš uređaj kvalificiran za nadogradnju na novi Windows. Većina PC-ja mlađih od četiri godine moći će se nadograditi na novi Windows. Moraju imati najnoviju verziju sustava Windows 10 i zadovoljavati minimalne hardverske preduvjete.